Kostnader

Kostnader

Den första kontakten med oss är alltid kostnadsfri. Därefter gör vi vad vi kan för att begränsa kostnaderna i ditt ärende. Bland annat hjälper vi dig att ansöka om ekonomiskt stöd av staten eller ditt hemförsäkringsbolag när möjlighet för detta finns. Läs mer under vanliga frågor och svar här.

Rättsskydd

Rättsskydd finns i din hemförsäkring och kan aktiveras vid många olika typer av tvister. Försäkringsvillkoren beskriver närmare vilka förutsättningar du har för att beviljas rättsskydd. Försäkringens självrisk brukar variera mellan 20 och 25 % av ärendets totala kostnader. Vi hjälper dig att ansöka om rättsskydd hos ditt försäkringsbolag.

Rättshjälp

När du inte kan utnyttja rättsskyddet i din hemförsäkring eller om du saknar hemförsäkring kan staten under vissa omständigheter bevilja dig rättshjälp. Du betalar en avgift som bestäms till mellan 2 och 40 % av ärendets totala kostnad. Storleken på rättshjälpsavgiften beror på din inkomst och ekonomiska situation. Vi hjälper dig att ansöka om rättshjälp.

Konsumenttvistnämnd

Konsumenttvistnämnden har inrättats av Advokatsamfundet och kan pröva tvister mellan konsument och advokat angående tjänst som advokaten har tillhandahållit konsumenten. Det krävs alltid att klienten först har kontaktat advokaten för att diskutera frågan och för att försöka nå en lösning.

Mer information om konsumenttvistnämnden finns på www.advokatsamfundet.se/konsumenttvistnamnden.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss när du vill, så tveka inte att höra av dig per telefon eller mail. Telefontider är kl 8.00 - 17.00. Du hittar våra respektive direktnummer under sidan Om Oss.

Mail: kontakt@advokatfirmanvoss.se

Göteborg
Fabriksgatan 7
412 50 Göteborg

Tel: 031-401010

Borås
Lilla Brogatan 19
503 30 Borås

Tel: 033-141515

Alingsås
Kungsgatan 10A
441 30 Alingsås

Tel: 033-141515

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.